Acum ceva timp am postat prima reteta de curry, un curry delicios cu naut. De atunci, l-am facut de nu stiu cate ori! Imi place foarte mult curry-ul, pentru ca este un fel de mancare foarte usor de facut, sanatos si satios. De data asta, am facut un curry cu legume, care mi se pare si mai savuros!

 

Curry-ul – pranzul ideal

Curry-ul este una dintre „my go-to meals”, cand trebuie sa incropesc ceva destul de rapid, dar care sa fie si cu adevarat satios si…delicios! Un curry autentic te v
a tine plin cateva ore, asadar este un pranz ideal.
Se face intr-o singura oala si are nevoie de vreo 30 de minute sa fie gata. Este genul de mancare pe care o poti savura alaturi de familie, intr-o dupa-amiaza ploioasa sau mai rece, genul ala de mancare „cozy”. Dar in acelasi timp, merge foarte bine si intr-o zi mai calduroasa, pentru ca gusturile exotice ale laptelui de cocos si ale pudrei de curry te vor duce cu gandul la India sau Indonezia.

Ce am folosit la acest curry cu legume?

In aceasta reteta de curry cu legume am folosit legumele mele preferate: morcov, brocolli, spanac si ardei gras. Am adaugat si cartof dulce, pentru o doza extra de vitamina A si fibre (dar mai ales pentru dulceata pe care o da preparatului). Dupa cum va spuneam si aici, un curry se poate personaliza dupa preferinte. Asadar, puteti adauga ce legume vreti! Insa mie mi-a placut tare mult combinatia asta, asa ca v-o impartasesc si voua !

Sper sa va placa ♥

P.S.: sa nu va sperie lista lunga de ingrediente, majoritatea sunt condimente, iar restul legumele de mai sus.

P.S.2.: curry-ul merge foarte bine pe orez, cous-cous, bulgur, quinoa sau chiar mamaliga. Pe acesta eu l-am servit cu niste quinoa fiarta (o portie quinoa la 3 portii de apa) si a fost genial!

Curry cu legume
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de gatire
25 minute
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de gatire
25 minute
Curry cu legume
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de gatire
25 minute
Portii Timp de preparare
2 portii 5 minute
Timp de gatire
25 minute
Ingrediente
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 ceapa (julienne)
  • 2 catei catei usturoi (maruntiti)
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 3 lgt pudra curry
  • 1 lgt garam masala (optional, dar recomand)
  • 1/2 lgt boia dulce afumata
  • 1/4 lgt sare si piper (se poate pune dupa gust)
  • 1 cartof dulce
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu/capia
  • 1 mana brocolli (rupt in bucatele mai micute)
  • 60 g spanac (am folosit baby spanac, se poate pune si congelat)
  • 1/2 cutie rosii cuburi
  • 1/2 cutie lapte de cocos (din cel gras)
  • 1 lgt concentrat rosii
Portii: portii
Etape
  1. Se caleste ceapa in lingura de ulei de masline pana devine translucenta. Se adauga usturoiul si se mai calesc 30 de secunde impreuna.
  2. Se adauga toate condimentele si se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul timp de 30 de secunde.
  3. Se pun toate legumele taiate cuburi, mai putin spanacul pe care o sa il punem spre sfarsit. Se adauga totodata si laptele de cocos, rosiile cuburi si lingurita de concentrat. Se pune apa cat sa acopere. Toate acestea se dau in clocot, apoi reducem la foc mic.
  4. Punem spanacul, suc de la o jumatate de lamaie si eventual putem adauga o lingurita de indulcitor, daca rosiile au fost prea acide (trebuie gustat). Se mai lasa aproximativ 10 minute pana scade totul si capata o consistenta cremoasa.
  5. La sfarsit putem asezona cu sare si piper dupa gust sau chiar sa mai adaugam niste pudra de curry daca nu ni se pare suficient de aromat. Mie mi s-a parut numai bun <3 ENJOY
Notitele retetei

Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si alte retete DIN BUCATARIA MEA! ♥

Partajeaza reteta