Curry cu legume
Portii Timp de preparare
2portii 5minute
Timp de gatire
25minute
Portii Timp de preparare
2portii 5minute
Timp de gatire
25minute
Ingrediente
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 ceapa(julienne)
  • 2 catei catei usturoi(maruntiti)
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 3lgt pudra curry
  • 1lgt garam masala(optional, dar recomand)
  • 1/2lgt boia dulce afumata
  • 1/4lgt sare si piper(se poate pune dupa gust)
  • 1 cartof dulce
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu/capia
  • 1mana brocolli(rupt in bucatele mai micute)
  • 60g spanac(am folosit baby spanac, se poate pune si congelat)
  • 1/2cutie rosii cuburi
  • 1/2cutie lapte de cocos(din cel gras)
  • 1lgt concentrat rosii
Etape
  1. Se caleste ceapa in lingura de ulei de masline pana devine translucenta. Se adauga usturoiul si se mai calesc 30 de secunde impreuna.
  2. Se adauga toate condimentele si se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul timp de 30 de secunde.
  3. Se pun toate legumele taiate cuburi, mai putin spanacul pe care o sa il punem spre sfarsit. Se adauga totodata si laptele de cocos, rosiile cuburi si lingurita de concentrat. Se pune apa cat sa acopere. Toate acestea se dau in clocot, apoi reducem la foc mic.
  4. Punem spanacul, suc de la o jumatate de lamaie si eventual putem adauga o lingurita de indulcitor, daca rosiile au fost prea acide (trebuie gustat). Se mai lasa aproximativ 10 minute pana scade totul si capata o consistenta cremoasa.
  5. La sfarsit putem asezona cu sare si piper dupa gust sau chiar sa mai adaugam niste pudra de curry daca nu ni se pare suficient de aromat. Mie mi s-a parut numai bun <3 ENJOY
Notitele retetei

Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si alte retete DIN BUCATARIA MEA! ♥