DA, putem avea biscuiti la micul dejun 😀 Cred ca este raspunsul pe care orice copil ar vrea sa il auda. Sau si adultii! Ei bine, acesti biscuiti cu ovaz, vegani si fara zahar sunt o varianta excelenta pentru un mic dejun sanatos sau chiar pentru o gustare la fel de sanatoasa. Sunt plini de fibre si superalimente, gata sa te energizeze pana la pranz!

biscuiti cu ovaz

De ce sunt acesti biscuiti cu ovaz potriviti pentru micul dejun?

In primul rand, doua cuvinte: biscuiti cu ovaz! Fara alt tip de faina. Stim deja ca ovazul are nenumarate beneficii pentru noi. De aceea i-am pus si in acesti biscuiti vegani cu ciocolata. DAR, ovazul este plin de fibre, ceea ce il face ideal pentru un mic dejun, fie ca vorbim despre un porridge sau acesti biscuiti de casa aromati. Ovazul sustine tractul digestiv si ne ofera satietate indelungata, de aceea o portie de biscuiti cu ovaz ne vor tine de foame pana la pranz.

In al doilea rand, sunt niste biscuiti fara zahar si fara lactate. Sunt indulciti cu banana si eventual putina miere sau sirop de agave, daca ne dorim sa fie mai dulci. Nu contin lapte, unt sau oua, fiind mult mai usor de digerat si potriviti pentru o alimentatie vegana sau daca tinem post.

Apoi, acesti biscuiti de casa sunt plini de superalimente si seminte, care vin la pachet cu o gramada de beneficii pentru organismul nostru:

  • fructele de goji sunt antioxidanti naturali, plini de vitaminele A,B,C, dar si beta-caroten, fier si magneziu
  • semintele de dovleac ne dau o stare de bine si mentin sanatatea inimii prin prezenta magneziului, zincului, dar si a vitaminei K. acestea sunt si o sursa foarte buna de omega 3
  • semintele de in ajuta digestia si scad colesterolul, fiind si ele o sursa importanta de omega 3, fibre si proteine vegetale
  • merisoarele au efecte antiinflamatoare si sunt o sursa excelenta de antioxidanti si vitamina A, B1,B2, dar si niacina, mangan si fibre.

biscuiti cu ovazAcestea sunt putine dintre efectele benefice alte consumului de „superalimente” si seminte de tot felul. Daca am introduce zilnic in dieta noastra o lingurita-2 din toate acestea, am vedea cu siguranta efecte in nivelul nostru de energie si buna-dispozitie. Unde mai pui ca pe langa toate astea, adaugam putina scortisoara si nucsoara si avem niste biscuiti cu ovaz super aromati.

Pentru ca nu au zahar rafinat, sunt foarte potriviti si pentru copii care isi doresc cu ardoare „ceva dulce” dimineata sau ca gustare intre mese.

Cum preparam acesti biscuiti cu ovaz?

Sunt foarte usor de facut, gata in 15 minute si nu implica mult efort. Pur si simplu se amesteca ingredientele uscate si cele umede separat, apoi se impreuneaza intr-un bol. Cheia este sa lasam amestecul cateva minute sa se odihneasca, pentru ca ovazul sa absoarba din lichid si astfel sa se lege compozitia. Apoi pur si simplu formam biscuitii cu mana si ii dam la copt timp de 15 minute, in cuptorul preincalzit (recomand sa ii verificati din cand in cand). Din aceasta reteta iese o tava de vreo 12 biscuiti, dar depinde de cat de mare aveti palma 😀

*reteta are faina de ovaz. daca nu aveti faina de ovaz, ci doar fulgi, pur si simplu ii blendati si ii transformati in faina! Important e sa fie fulgi micuti de ovaz, nu din cei foarte mari. 

Gata cu vorba si prezentarile, aici este reteta pentru biscuiti cu ovaz, vegani si fara zahar, numai buni pentru micul dejun! ♥

 

 

Biscuiti cu ovaz pentru micul dejun
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
12 biscuiti 5 min
Timp de gatire Timp de asteptare
15 min 5 min.
Portii Timp de preparare
12 biscuiti 5 min
Timp de gatire Timp de asteptare
15 min 5 min.
Biscuiti cu ovaz pentru micul dejun
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
12 biscuiti 5 min
Timp de gatire Timp de asteptare
15 min 5 min.
Portii Timp de preparare
12 biscuiti 5 min
Timp de gatire Timp de asteptare
15 min 5 min.
Ingrediente
  • 90 g fulgi ovaz
  • 50 g faina ovaz
  • 75 g merisoare/goji/stafide (*eu pun cate 25 g din fiecare, puteti sa alegeti sau sa combinati in orice fel doriti)
  • 60 g seminte dovleac *fara sare
  • 40 g seminte in maruntite
  • 1 lingura seminte chia
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara *optional, dar recomand
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 banana coapta *pisata
  • 3 linguri ulei de cocos topit
  • 3 linguri sirop de artar/miere/sirop de agave
  • 2 linguri lapte vegetal (eu folosesc migdale)
Portii: biscuiti
Etape
  1. Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol si cele umede in altul. Se incorporeaza impreuna.
  2. Se lasa 5 minute sa stea al odihnit, ca sa se "lege" amestecul. *Daca vi se pare prea gros amestecul, mai puteti adauga 1-2 linguri de lapte.
  3. Se formeaza biscuitii si se dau 15 min in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Enjoy! <3
Notitele retetei

Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si alte retete DIN BUCATARIA MEA.♥

Partajeaza reteta