Combinatia cocos-cacao este una dintre preferatele mele. Batoanele Bounty au fost printre preferatele mele in copilarie, asa ca orice desert imi aduce aminte de ele ma incanta de-a binelea. Aceasta rulada cu cocos si ciocolata este cel putin la fel de delicioasa ca un Bounty, dar diferita la textura si mult mai sanatoasa. Nu contine zahar rafinat, lactoza sau gluten si desertul ideal de savurat, atat de cei mici, cat si de cei mari.

De ce ingrediente avem nevoie pentru rulada cu cocos si ciocolata?

In primul rand, o sa facem o foaie de rulada, ca si la ruladele clasice. Doar ca foaia noasta nu o sa fie din faina, ci din migdale, ovaz, curmale, bineinteles-cacao si altele asemenea. Eu am aromat totul cu rom, pentru ca mi se pare cea mai buna completare pentru crema de cocos. (stiti bomboanele alea cu rom si cocos?).

Nucile noastre, ovazul si pudra de cacao o sa vina primele in robotul cu lama S, peste care punem curmalele, mierea, uleiul de cocos si romul. Aici puteti inlocui pudra de cacao cu pudra de roscove, daca aveti copilasi micuti si inca nu le dati cacao.

Eu am adaugat si cateva linguri de apa. Acesta este un truc pe care il puteti folosi in toate blaturile raw-vegane. Daca vedem ca compozitia nu se leaga, adaugam putina apa, pana se strange intre degete. Alternativ, putem folosi curmalele hidratate 20 de minute in apa fierbinte si nu va mai fi nevoie de apa.

Ce folosim pentru un autentic si intens de cocos?

In ceea ce priveste crema, toate ingredientele trebuie pur si simplu blendate, insa aici e un detaliu foarte important. Este elementul secret pe care l-am descoperit si il folosesc in mai toate retetele cu cocos, si anume aceasta pulpa de cocos (nu stiu daca ii spun bine). Nu e nici crema de cocos, nici unt de cocos, ci efectiv un fel de pulpa. Este atat de aromata incat zici ca mananci cocos pur si credeti-ma ca o sa faca diferenta in orice reteta cu cocos. Try it and thank me later!

Asadar, pentru crema, topim pulpa de cocos minune, 2 linguri de ulei de cocos nedezodorizat (e important sa fie asa, pentru a-si pastra aroma de cocos) si 2 linguri de crema de cocos (din cea la cutie-gasiti aici sau la LIDL). Daca nu gasiti una dintre cele doua, puteti sa puneti doar ulei de cocos sau doar crema, inlocuind cantitatea cu ce aveti. Aveti grija ca de la crema de cocos sa folositi doar partea solida. Pentru acest lucru uneori este necesar sa lasam crema de cocos la frigider, insa am vazut ca unele sunt suficient de solide chiar si asa, de la raft.

E ca o crema de tort raw-vegan, pentru ca folosim si caju hidratat (se hidrateaza in apa la temperatura camerei 8 ore sau in apa fierbinte 3 ore). Toate se blendeaza and done!

Crema vine peste foaia de rulada si impaturim ca la orice rulada clasica.

Cum pregatim rulada ?

Pentru aceasta rulada  cu cocos si cacao nu ai nevoie de cuptor, pentru ca este raw-vegana. Cuptorul nostru o sa fie congelatorul, unde va trebui sa stea vreo 30 de minute, inainte sa o putem taia. Asa ca cea mai complicata parte din reteta va fi asteptarea, dar merita pe deplin.

Eu ador orice dulce langa o cafea neagra, fara zahar. Mi se pare perechea perfecta pentru o pauza de dupa-amiaza sau o dimineata speciala de weekend.

Chiar daca este un dulce raw-vegan si nu avem zahar rafinat, trebuie sa tinem cont ca tot desert este si sa ne bucuram de el cu moderatie. Intotdeauna cu moderatie, dar si cu bucurie si placere, caci orice dulce poate fi un moment de fericire! Pentru mine este intotdeauna, atat cand il pregatesc, cat si cand il gust.

Rulada poate fi pastrata in frigider pana la o saptamana, si in congelator pana la o luna. Cel mai probabil nu va rezista atat pentru ca este absolut delicioasa, dar am zis sa va spun 😀

Atat din partea mea. Va las cu reteta!

Daca faceti rulada cu cocos si ciocolata, nu ezitati sa-mi dati de stire in comentarii, pe Instagram sau pe Facebook.

Pupici♥

Ingredients
  

Blat

  • 4 lg cacao (se poate inlocui cu pudra de roscove)
  • 180 g migdale
  • 2 lg faina ovaz (fulgi de ovaz facuti faina in blender)
  • 2 lg ulei de cocos
  • 200 g curmale
  • 2 lg miere
  • 6-7 lg apa (cat sa se lege compozitia)
  • 1/2 lg rom

Crema

  • 100 g pulpa de cocos la cutie/unt de cocos (vezi articolul pentru ce am folosit eu)
  • 200 g caju hidratat
  • 2 lg crema de cocos la cutie
  • 2 lg ulei de cocos nedezodorizat
  • 3 lg miere
  • 1 lgt vanilie

Instructions
 

  • Pentru blat, mixam nucile impreuna cu cacao si faina de ovaz. Adaugam mierea, uleiul de cocos si romul. Mixam. Adaugam apa treptat, pana compozitia se "leaga" atunci cand o strangem intre degete.
  • Intindem compozitia pe o hartie de copt si o modelam sub forma de patrat. Punem o alta foaie de copt deasupra si o intindem cu un sucitor cam la 0,5 cm grosime, ca o foaie de rulada.
  • Pentru crema, topim pulpa de cocos, uleiul si crema de cocos. Toate ingredientele se mixeaza in blender.Pulpa de cocos si uleiul nedezodorizat sunt esentiale pentru acea aroma de cocos intensa si naturala. Totusi, daca nu gasiti pulpa de cocos (eu o comand doar online), puteti folosi si cocos gras de la magazin.
  • Crema de pune peste foaia de rulada si se ruleaza incet, lasand cam 2 degete la marginea de sus.
  • Infasuram in folie si dam la congelator 30 min-o ora, pana se incheaga compozitia.
  • Taiem si savuram! ENJOY!

Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si alte retete DIN BUCATARIA MEA. ♥