Una dintre combinatiile mele preferate de pe planeta asta si probabil cea mai delicioasa aroma descoperita vreodata. Ok, bine, poate dupa caramelul sarat. Vorbesc despre tarta cu ciocolata si alune de padure, care impreuna dau gustul divin al pastei de alune pe nume Nutella (pentru care, btw, am o super reteta sanatoasa pe IGTV) pe care o stim cu totii! Le-am adus impreuna in aceasta reteta decadenta, delicioasa de te lingi pe degete, atat de usor de facut incat este perfecta pentru sarbatori.

Tarta cu ciocolata din 6 ingrediente

Pentru tarta cu ciocolata si alune de padure ai nevoie doar de 6 ingrediente simple. Da, am zis bine, doar 6 ingrediente. Si avand in vedere ca pana la Revelion mai sunt 2 zile si tarta asta minunata iti solicita doar 30 de mintute din timp, eu zic sa dai fuguta la magazin si sa scapi de grija „Ce desert fac de Revelion?”. Crede-ma ca aceasta tarta o sa multumeasca orice mofturos si o sa suprinda placut toti invitatii. Promit ca nu le spun cat de usor ai facut-o!

Cele 6 ingredeinte simple de care ai nevoie pentru tarta cu ciocolata sunt: biscuiti graham cu continut redus de zahar, unt ecologic (sau ulei de cocos pt varianta vegana), ciocolata neagra 70%, alune de padure, crema de cocossi zahar de cocos. Cu primele 2 ingrediente o sa facem blatul, care este asemenea celui de cheesecake, dupa cum ti-ai dat seama. Iti recomand biscutii Gullon, pentru ca au ingrediente super ok si foarte putin zahar. Untul este important sa fie si el de calitate, precum si uleiul de cocos daca alegi varianta vegana. Din reteta poti inlocui 1 la 1 cantiatea de unt cu ulei de cocos sau chiar unt vegetal, daca gasesti. Blatul se va coace 10 minute.

Pasta de alune pentru tarta

Crema este piesa de rezistenta, pentru ca si ea are un continut redus de zahar si pentru ca vei face chiar tu o minunata pasta de alune, care te va duce cu gandul la retetele din restaurant. Alunele de padure e bine sa fie copate sau prajite.

Pentru pasta de alune, le vei mixa in blender pana obtii un unt de alune delicios, pe care il poti folosi si in alte retete. In general, orice unt din nuci/seminte vrei sa faci, e ok sa pui 500 g din ele in robot, ca sa obtii un unt fin si sa se mixeze bine. Insa, daca ai o capacitate mai mica sau pur si simplu vrei sa faci mai putin, 250-300 de grame ar trebui sa fie suficient. Eu am incercat cu 300 g si a iesit super ok, doar ca am adaugat si o lingura de ulei de cocos sa ajut robotul. Din aceasta pasta vom folosi vreo 100 de grame, deci cu restul te poti juca dimineata intr-un porridge delicios sau in niste cookies.

Amestecam cu ciocolata cu crema de cocos si cu zaharul si gata! Asta-i tot! Doar tine cont de cantitatea de zahar pe care poate va trebui sa o modifici dupa gustul tau si dupa ciocolata pe care o folosesti. Pentru mine cantitatea din reteta a fost suficienta, dar te sfatuiesc intotdeauna sa gusti.Partea cea mai grea atunci cand faci aceasta tarta cu ciocolata o sa fie sa astepti vreo 2-3 ore sa se intareasca crema la frigider, dar daca o faci de Revelion, este probabil sa fii ocupat sa te gandesti la ce outfit porti in sufragerie 😀

So, let’s get to it, ca mai e putin si vine 2021 peste noi. Speram sa vina cu sanatate, libertate, normalitate si mai multa bunatate! 

La multi ani, oameni frumosi! Va las cu tarta asta delicioasa ♥

Tarta cu ciocolata si alune de padure

Ingredients
  

Crusta

  • 125 g unt topit
  • 18 buc biscuiți digestivi Gullon

Crema

  • 200 g ciocolata neagra 70%
  • 1 cutie crema de cocos
  • 300 g alune de padure + 40 extra *din care folosim 100 g pasta de alune-vezi note pentru explicatii si inlocuitori
  • 50-70 g zahar de cocos (dupa gust)

Instructions
 

Blat

  • Pentru blat, maruntim biscutii in procesor pana obtinem o texutra granuloasa. Topim untul si scoatem biscuitii intr-un bol. Adaugam untul peste biscutii maruntiti.
  • Intr-o forma de tarta tapetata cu hartie asezam amestecul, presand bine compozitia peste tot cat sa acoperim uniform.
  • Crusta se coace 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 170 de grade. Verificati dupa 10 minute, in functie de cuptor. Crusta trebuie sa fie usor aurie.
  • Lasam crusta sa se raceasca in forma, apoi pe un grilaj, inainte sa punem compozitia! Acest pas e foarte important! Daca crusta nu se raceste, se va rupe inainte sa ajungem cu tarta la frigider. Credeti-ma ca de multe ori nu am avut rabdare si mi-a parut rau 😀

Crema

  • Pentru pasta de alune, blendam pur si simplu cele 300 g de alune de padure (care trebuie sa fie prajite sau coapte in prealabil, cel mai simplu e sa le luati direct copate). Le blendam la viteza mare pana se fac unt. Din cand in cand, mai dati compozitia jos de pe peretii vasului si continuati mixarea. Mie mi-a luat vreo 5 minute, dar depinde de aparatul vostru. Puteti sa adaugati o lingura de ulei de cocos ca sa ajutati robotul, dar nu apa.
  • Maruntim bine ciocolata. Incalzim conserva de crema de cocos (sau lapte de cocos full-fat) pe foc pana devine complet lichida si da usor in clocot. Turnam crema de cocos peste ciocolata si amestecam bine pana se incorporeaza si avem o textura de ganache.
  • In ganache adaugam 100 g din pasta de alune obtinuta si zaharul de cocos. Amestecam bine. Optional, puteti adauga rom sau alte arome, dar mie imi place enorm gustul de alune de padure si nu am vrut sa il influentez deloc. Gustati si mai adaugati zahar de cocos, dupa gust.
  • Maruntim restul de 40 g de alune si adaugam in crema. Amestecam.
  • Turnam crema in crusta RECE si dam la frigider pentru 2-3 ore, pana se intareste crema.
  • ENJOY! Este o reteta absolut delicioasa si mult prea usor de facut ca sa nu o incercati <3

Notes

  • Din cele 300 de grame de alune o sa facem pasta de alune. Am pus aceasta cantitate pentru ca este minimum necesar pentru un robot de bucatarie/blender sa poata mixa bine. Puteti incerca si cu mai putin, daca aveti un robot mai mic. Din pasta rezultata o sa folosim 100 g, iar restul se poate pastra intr-un borcanel cateva luni bune, deci nu va faceti griji ca nu o folositi. 
  • Cele 40 de grame de alune de padure extra le vom pune maruntite in crema.
  • Puteti inlocui cele 100 de grame de pasta de alune cu Nutella, va fi la fel de delicios, insa nu la fel de "sanatos".

Daca ti-a placut aceasta reteta, te invit sa incerci si alte retete DIN BUCATARIA MEA.