Aluatul se intinde si se pune intr-o forma de tarta cu diametrul de 25 cm, tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o forma cu fund detasabil si atunci cand fac tarte acestea mi se par cele mai practice. Se pune hartie de copt si deasupra tartei si se umplu cu boabe uscate de leguminoase, ca sa nu se umfle la copt. Se coace asa, in orb, timp de 15. minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Se indeparteaza boabele si se mai coace 10 minute.
Cand crema s-a racit o blendam cu un blender vertical. Este destul de important acest pas pentru ca schimba textura cremei, o face mult mai cremoasa si fina. Crema se intinde pe toata suprafata blatului.
Bezeaua se intinde peste crema si se formeaza din spatula. Eu am folosir un pos de cofetarie cu un dui si i-am dat aceste forme insa cred ca iese la fel de frumos daca intindem bezeaua cu o spatula de silicon si ne jucam cu formele.
Tarta se mai coace 5-10 minute, cu bezeaua pe ea, pana se rumeneste. Eu am folosit un arzator de bucatarie ca sa usuc bezeaua insa daca o coaceti se va face mai uniform si va fi mai patrunsa.
Ideal ar fi sa o serviti in aceeasi zi, bexeaua nu rezista foarte bine la frigider, insa oricum aceasta este o bezea nu din aceea crocanta si uscata, ci mai umeda si "cruda".
Enjoy <3