Briose vegane, fara gluten cu ciocolata si caramel sarat
Briosele pufosele, delicioase, pline cu un caramel sarat delicios si o crema fina de avocado cu ciocolata. Sunt vegane, fara gluten si se fac foarte usor :D
Prep Time 20 mins
Cook Time 15 mins
Blat briose
- 180 g mix faina fara gluten (am folosit Dr.Scharr) *puteti folosi orice faina sau orice mix
- 30 g pudra de cacao
- 100 g zahar de cocos
- 60 ml ulei de cocos/vegetal
- 240 ml lapte vegetal (am folosit de migdale)
- 1 lgt praf de copt
- 1/2 lgt bicarbonat *dizolvat in o lg zeama lamaie
- 30 ml espresso (optional, dar recomand, scoate in evidenta gustul de cacao)
- 1 lgt extract de vanilie
Caramel sarat (AKA cea mai delicioasa inventie ever)
- 100 g zahar de cocos
- 200 ml crema de cocos *partea solida
- 1 lgt extract de vanilie
- 1/2 lgt sare roz de Himalaya
Crema de avocado
- 2 buc avocado bine copti
- 3 lg pudra de cacao
- 100 g ciocolata topita
- 4 lg zahar de cocos *gustati si ajustati, mie mi s-a parut suficient
- 4 lg lapte vegetal *putin cate putin, cat sa puteti blenda compozitia
Blat briose
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim 10-12 forme de silicon/ de hartie pentru briose. In functie de cat de mari sunt formele, o sa va iasa mai multe sau mai putine.
Pentru briose, ingredientele uscate (mai putin bicarbonatul) se ameteca intr-un bol. Ingredientele umede (ulei, lapte, espresso, vanilie) se amesteca separat.
Ingredientele umede se pun peste cele uscate si se incorporeaza. Adaugam bicarbonatul la urma.
Formele de briose se umplu cam 3/4 cu compozitia de briose.
Se coc vreme de 15-17 min, pana o scobitoare iese curata din compozitie.
Caramel sarat
Crema de cocos se pune pe foc doar cat sa se topeasca. Adaugam zaharul de cocos, vanilia si sarea si amestecam usor. Lasam la foc mic-mediu, vreme de 10-15 min pana scade compozitia.
Transferam intr-un bol si lasam sa se raceasca natural.
Crema de avocado
Ciocolata se topeste la bain-marie.
Toate ingredientele, inclusiv ciocolata topita se amesteca in blender sau intr-un procesor cu lama S, pana la incorporare.
Transferam compozitia intr-un pos cu varf stelat si lasam la frigider 20-30 minute, cat se coc briosele, ca sa se intareasca. *P.S. Cititi articolul pt info suplimentare despre caramel si crema.