Go Back

Prajitura cu nuci si prune (fara gluten, fara zahar rafinat)

O reteta delicioasa de prajitura fara gluten si fara zahar rafinat, cu nuci, prune si iz de toamna. Gata in mai putin de 30 de minute!
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Servings 8 portii

Ingredients
  

  • 2 oua "de casa"
  • 120 g nuca macinata
  • 60 g faina fara gluten /faina spelta
  • 1 lgt praf de copt /bicarbonat stins in 2 lg zeama lamaie
  • 60 g zahar de cocos /indulcitor solid
  • 1 lgt extract de vanilie
  • 10 buc prune

Instructions
 

  • Tapetam forma cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 200 grade.
  • Ouale se bat cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat in ele. Pentru o textura mai voluminoasa si pufoasa, batem separat albusurile spuma si galbenusurile cu zaharul si le incorporam incet.
  • Faina, nuca si praful de copt se amesteca intr-un bol separat de oua.
  • Dupa ce am batut ouale, incorporam treptat si incet amestecul de faina. Adaugam si vanilia.
  • Prunele le curatam de samburi, le taiem jumatati si le crestam usor deasupra. Daca folositi mere, le taiati in patru si le crestati si pe ele usor.
  • Compozitia se pune in forma, iar fructele se aseaza deasupra.
  • Se coace vreme de 15-20 de minute. Eu am tinut-o 15 minute, dar trebuie sa verificati intotdeauna cu o scobitoare daca este facut inainte de a scoate.
  • Enjoy!

Notes

D