Cuptorul se preinalzeste la 160 de grade.
In primul rand, facem un sos care o sa lege si o sa induleasca natural toata compozitia. Asadar, curmalele se blendeaza impreuna cu apa si untul de arahide. Aici puteti adauga si extractul de vanilie daca folositi.
Intr-un bol amestecam toate celelalte ingrediente, toate nucile fiind taiate grosier. In reteta am pus 60 de g de migdale si tot atat de nuci (eu am folosit nuca romaneasca), dar puteti sa puneti mai multe daca aveti in casa mai multe tipuri de nuca.
Turnam sosul din blender peste amestecul din bol si incorporam bine.
Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie. Eu m-am folosit de mana sa o torn, astfel in tava s-a asezat sub forma de "bulgarasi".
Granola se coace vreme de 30-40 de minute. Dupa 15 minute am intors compozitia in tava, dinspre exterior in interor, schimband bulgarasii intre ei, pentru ca cei din exterior se coc mai repede. Dupa alte 10 minute, am repetat. Timpul depinde in functie de cuptor, este bine sa o verificati. Ea este gata cand devine aurie si crocanta.
Se lasa sa se raceasca in tava, chiar daca cand o scoateti pare usor moale, ea se va intari pe masura ce se raceste.
ENJOY <3