Go Back

Prajitura raw, fara nuci, cu lamaie si zmeura

Prep Time 20 mins

Ingredients
  

Pentru blat

  • 50 g zmeura congelata
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 80 g fulgi de ovaz fin
  • 80 g curmale
  • 1 lg miere/indulcitor lichid

Pentru crema

  • 140 g unt de cocos*
  • 60 g crema de cocos (partea solida)
  • 60 ml suc de lamaie
  • 120 g miere/indulcitor lichid**
  • coaja de la o lamaie BIO
  • 1 lgt vanilie
  • 1/4 lgt turmeric (optional, pentru culoarea galben aprins)
  • 150 g zmeura congelata

Instructions
 

Blat

  • Pentru blat, ovazul se blendeaza impreuna cu zmeura congelata si cu curmalele, pana obtinem o textura lipicoasa. Se adauga uleiul de cocos si mierea si se mai blendeaza putin.
  • Compozitia se pune intr-o tava patrata (cred ca cea in care am facut eu are 14*14 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Se lasa la congelator cat pregatim crema.

Crema de lamaie

  • Untul si crema de cocos se topesc la bain-marie. (daca faceti varianta cu ulei de cocos pe care am explicat-o in note si uleiul trebuie sa fie topit)
  • Toate ingredientele pentru crema, mai putin zmeura, se blendeaza pana la omogenizarea completa.
  • Blatul se scoate de la congelator. Turnam jumatate din crema, peste care presaram zmeura congelata, zdrobind cu mana. Turnam si cealalta jumatate de crema. Lasam la congelator min 3 ore sa se intareasca bine, preferabil peste noapte.
  • Prajitura se scoate de la congelator cu aprox 2 ore inainte de servire si se lasa la temperatura camerei sa capete o textura cremoasa. In frigider se poate scoate cu 4-5 ore inainte si se va decongela incet.
  • Prajitura rezista 2-3 luni la congelator. Este ideal sa o feliati si sa o re-congelati feliata, iar atunci cand aveti pofta de un dulce scoateti cate o bucatica. :D
  • ENJOY <3

Notes

*Daca nu aveti unt de cocos, puteti sa inlocuiti cantitatea de unt de cocos din reteta cu 60 g crema de cocos si 80 ml ulei de cocos. Desi recomand varianta cu unt, este mult mai bogata ca si textura
**Daca folositi sirop de agave sau de artar, este posibil sa trebuiasca sa puneti mai mult, pentru ca mierea are un profil putin mai dulce. Gustati si ajustati cantitatea de indulcitor dupa preferinta.