Go Back

Supa de galuste fara gluten

Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Servings 5 portii

Ingredients
  

Pentru supa

  • 2 lg ulei de masline
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/4 telina radacina
  • 2 linguri amestec de legume uscate (fara monoglutamat)
  • 1,5 L apa

Pentru galuste

  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei de floarea soarelui (sau un ulei cu gust neutru_
  • 100 g faina de orez

Instructions
 

Supa de legume

  • Pentru supa legumele se taie cuburi, ceapa se taie cubulete mici. Ceapa se caleste impreuna cu toate legumele, in afara de cartof si ardei. Se acopera cu apa, se adauga si legumele uscate si se lasa sa fiarba 15 minute.
  • Dupa 15 minute punem si cartoful si ardeiul. Daca doriti, puteti sa folositi si alte legume, daca sunt legume mai moi precum dovlecel acum este momentul sa le puneti si pe acestea.
  • Se mai lasa la fiert inca 15 min sau pana legumele sunt moi.

Galuste

  • O oala mare cu apa si sare se pune la fiert.
  • Separat de oala cu apa, intr-o oala punem cei 150 ml de apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand apa este calda, se adauga faina de orez in ploaie, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se adauga si oul batut usor cu un tel.
  • Se formeaza galusti cu ajutorul unei linguri. Daca compozitia vi se pare prea moale si nu le puteti forma, mai adaugati faina de orez putin cate putin pana atingeti consistenta dorita.
  • Galustele formate se pun in oala cu apa si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata. Atunci sunt gata. Alternativ, le puteti pune in supa cu 10 minute inainte de a opri fierberea.
  • Galustele facute se adauga in supa, care se opreste din fiert. Se gusta si se asezoneaza cu piper, sare (daca mai este nevoie-gustati, amestecurile de legume de obicei au si sare), zeama de lamaie si patrunjel.
  • ENJOY <3