Crumble vegan si fara gluten, cu prune si mere
Cadourile toamnei intr-un crumble cu prune si mere. Delicios si atat de reconfortant, incat iti incalzeste inima intreaga.
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Baza de fructe
- O lgt extract vanilie
- O lingura amidon (porumb ECO/cartof)
Crumble
- 70 g fulgi de ovaz fini
- 50 g faina de migdale (o puteti face din migdale in rasnita de cafea)
- 2-3 linguri indulcitor (miere/zahar de cocos/stevie)
- 3 linguri (60g) ulei de cocos solid (puteti inlocui cu unt daca nu vreti neaparat sa fie vegana)
- 1/2 lingurita scortisoara
- un praf sare
Cuptorul se preincalzeste la 170 de grade. Tapetam un vas de yena/ceramica cu putin ulei/ unt si cu putina faina. Eu am facut o reteta fara gluten, asa ca am tapetat cu faina fara gluten.
Pentru baza de fructe, toate ingredietele se amesteca si se pun in vasul tapetat.
Pentru crumble, ingredietele uscate (toate cu exceptia uleiului/untului si a indulcitorului, daca este lichid. Eu am folosit miere asa ca nu am adaugat indulcitorul acum.) se pun intr-un vas si se amesteca. Se adauga si uleiul de cocos sau untul (si indulcitorul, daca este lichid) si se amesteca cu mana, pana se formeaza o textura ca niste bulgarasi mici de nisip. Amestecul se pune peste fructe si se da la cuptor timp de 30-40 de minute, pana cand vedem ca ies sucurile din fructe si partea de deasupra capata un auriu delicios.*Atentie, uleiul trebuie sa fie in forma solida (sau untul rece) ca sa puteti avea textura aceasta. Se serveste cald, cu inghetata vegana (eu o ador pe cea cu vanilie si caramel). Sigur, inghetata este optionala, but I highly recommend it. Este o combinatie de vis! <3