Go Back

Crumble vegan si fara gluten, cu prune si mere

Cadourile toamnei intr-un crumble cu prune si mere. Delicios si atat de reconfortant, incat iti incalzeste inima intreaga.
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Servings 4 portii

Ingredients
  

Baza de fructe

  • O lgt extract vanilie
  • O lingura amidon (porumb ECO/cartof)

Crumble

  • 70 g fulgi de ovaz fini
  • 50 g faina de migdale (o puteti face din migdale in rasnita de cafea)
  • 2-3 linguri indulcitor (miere/zahar de cocos/stevie)
  • 3 linguri (60g) ulei de cocos solid (puteti inlocui cu unt daca nu vreti neaparat sa fie vegana)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf sare

Instructions
 

  • Cuptorul se preincalzeste la 170 de grade. Tapetam un vas de yena/ceramica cu putin ulei/ unt si cu putina faina. Eu am facut o reteta fara gluten, asa ca am tapetat cu faina fara gluten.
  • Pentru baza de fructe, toate ingredietele se amesteca si se pun in vasul tapetat.
  • Pentru crumble, ingredietele uscate (toate cu exceptia uleiului/untului si a indulcitorului, daca este lichid. Eu am folosit miere asa ca nu am adaugat indulcitorul acum.) se pun intr-un vas si se amesteca. Se adauga si uleiul de cocos sau untul (si indulcitorul, daca este lichid) si se amesteca cu mana, pana se formeaza o textura ca niste bulgarasi mici de nisip.
    Amestecul se pune peste fructe si se da la cuptor timp de 30-40 de minute, pana cand vedem ca ies sucurile din fructe si partea de deasupra capata un auriu delicios.
    *Atentie, uleiul trebuie sa fie in forma solida (sau untul rece) ca sa puteti avea textura aceasta.
  • Se serveste cald, cu inghetata vegana (eu o ador pe cea cu vanilie si caramel). Sigur, inghetata este optionala, but I highly recommend it. Este o combinatie de vis! <3