Vegan banoffee pie (tarta vegana cu banane si crema de cocos)
Portii Timp de preparare
10portii 20minute
Timp de asteptare
2ore
Portii Timp de preparare
10portii 20minute
Timp de asteptare
2ore
Ingrediente
Crusta
  • 80g migdale(sau faina de migdale)
  • 200g fulgi ovaz(sau faina de ovaz)
  • 60ml ulei de cocos topit
  • 1/2lgt scortisoara de ceylon
  • unpraf sare
  • 3linguri miere(sau orice indulcitor lichid)
Caramel de curmale
  • 200g curmale(hidratate in apa calda timp de 30 min)
  • 2linguri unt de arahide
  • 1lgt extract de vanilie
  • 100ml apa in care au fost hidratate curmalele
  • unpraf sare
Crema
  • 2cutii crema de cocos
  • 1lgt agar-agar
  • 200ml lapte de cocos(sau orice lapte vegetal)
  • 1lgt extract de vanilie
  • 2linguri miere(sau orice indulcitor)
Etape
Crusta
  1. 1. Pentru crusta, migdalele se fac faina. La fel si ovazul. Daca deja ai faina, pune-le in robotul cu lama S. Peste cele 2 fainuri adaugam toate celelte ingrediente.
  2. Se adauga apa treptat, daca este nevoie, pana aluatul se leaga si ramane legat atunci cand il strangem intre degete.
  3. Tapetam o forma de tarta de 20 cm cu ulei de cocos si faina de ovaz si punem aluatul in forma, modelandu-l cu mana pe toata suprafata formei.
  4. Se coace timp de 15-20 de minute la 180 grade celsius, in timp ce preparam celelte elemente ale tartei.
Caramelul
  1. Toate ingredientele se blendeaza pana obtinem o pasta. Apa se adauga treptat, pana avem consistenta dorita.
Crema
  1. In blender sau in robot, blendam 4 banane coapte cu partea solida de continut a uneia dintre cele 2 cutii de crema de cocos, cu vanilia si mierea sau indulcitorul ales.
  2. Incalzim laptele vegetal intr-o craticioara. Cand incepe se incalzeasca, adaugam lingurita de agar-agar, amestecand continuu cu un tel. Se lasa un minut si se ia de pe foc.
  3. Amestecul cald se pune peste compozitia din blender si se mai blendeaza putin.
Montaj
  1. Dupa ce s-a racit, crusta se scoate din forma. In aceasta punem astfel: caramelul de curmale, urmat de celalalte 2 banane taiate felii si crema de banane si cocos.
  2. Se lasa la frigider min 2 ore, pana crema de deasupra se intareste.
  3. Continutul solid al celeilalte cutii de crema de cocos se amesteca cu un mixer, pana devine „fluffy”, asemenea texturii de frisca. Tarta se taie felii si se serveste cu aceasta frisca.
Notitele retetei

 

Ma bucur foarte tare sa impartasesc cu tine una dintre retetele mele preferate. Daca faci aceasta tarta vegana si banane si caramel, nu ezista sa o impartasesti cu mine, dandu-mi tag pe pagina mea de instagram @ioanaath. ♥

Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si alte retete DIN BUCATARIA MEA.