Vanata la cuptor cu parmezan
Portii Timp de preparare
4portii 10min
Timp de gatire
1h
Portii Timp de preparare
4portii 10min
Timp de gatire
1h
Ingrediente
  • 3 vinete medii
  • 125g mozzarella light(=o biluta)
  • 100g parmezan ras
  • 1 portie sos de rosii
  • 3linguri ulei masline
Etape
  1. Vinetele se taie longitudinal si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt, fara sa suprapunem feliile. Le ungem cu ulei de masline si le dam la cuptorul incalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute, pana devin usor aurii. Avem grija sa le intoarcem la jumatatea timpului.
  2. Intre timp, se prepara sosul de rosii. Calim o ceapa medie si 2 catei de usturoi, peste care adaugam o conserva de rosii intregi. Lasam cateva minute sa se lege, apoi mutam totul in blender, adaugand o lingurita de boia dulce afumata, oregano, cimbru, busuioc, concentrat de rosii, o jumatate de ardei, sare si piper dupa gust.
  3. Intr-un vas uns cu putin ulei de masline montam astfel: jumatate din cantitatea de sos, jumatate din vinete, apoi toata mozarella facuta bucatale si jumatate din parmezan. Repetam cu cealalta jumatate de sos, vanata si cantitatea de parmezan ramasa.
  4. Dam la cuptor in jur de 30 de minute, pana se topeste toata branza. Se pot pune ierburi proaspete deasupra, dupa ce o scoatem.
  5. Eu ador sa servesc vanata la cuptor cu o salata foarte simpla langa. Enjoy! <3
Notitele retetei

Daca ti-a placuta aceasta reteta, incearca si alte retete DIN BUCATARIA MEA