Sos de rosii bun la toate
*aceasta reteta este suficienta pentru o portie de mancare: o pizza, o tocanita, o lasagna, etc. Puteti dubla cantitatile daca doriti sa conservati sau imparti in portii daca va trebuie mai putin.
Portii Timp de preparare
1portie 15min
Portii Timp de preparare
1portie 15min
Ingrediente
  • 1conserva rosii intregi(sau 4-5 rosii proaspete/passata)
  • 1/2ardei capia (poate sa fie si copt)
  • 1lingurita boia dulce afumata
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1lingurita busuioc uscat
  • 1lingurita oregano uscat
  • 1/3lingurita turmeric
  • 1lingurita concentrat rosii
  • 1lingurita indulcitor(*optional)
  • 1ceapa medie
  • 2catei catei usturoi
  • 1lingura ulei masline
Etape
  1. Ceapa se taie marunt si se caleste 1 min in uleiul de masline incins, apoi se adauga usturoiul si se calesc cateva secunde impreuna.
  2. Se adauga rosiile si se lasa aproximativ 5 minute pe foc, sau pana vedem ca s-a ingrosat sosul.
  3. Toate se muta in blender sau procesor si se adauga condimentele, ardeiul, plus sare si piper dupa gust. Se puleaza de cateva ori pana capata textura de sos.
  4. *Puteti sa omiteti partea cu calitul cepei, sa o inlocuiti cu fulgi de ceapa sau sa exludeti complet si doar sa blendati totul, daca vreti sa fie super rapid. Sosul poate fi apoi incalzit si scazut pe foc.
Notitele retetei

Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si alte retete DIN BUCATARIA MEA! ♥