Budinca de chia apple pie
*Reteta este pentru 2 portii*
Portii Timp de preparare
2portii 10minute
Timp de asteptare
1h (minim)
Portii Timp de preparare
2portii 10minute
Timp de asteptare
1h (minim)
Ingrediente
Pentru budinca de chia
  • 40g seminte chia
  • 40g sirop artar/miere/indulcitor stevie(eu am folosit sirop de artar)
  • 250ml lapte vegetal(eu am folosit lapte de migdale)
Pentru umplutura „apple pie”
  • 40g curmale
  • 1 mar mic
  • 1lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara de ceylon
  • 30 g nuci
Etape
  1. Se amesteca energic ingredientele pentru budinca intr-un bol mic sau un borcan cu capac, pana se formeaza o textura gelatinoasa. Se lasa la frigider o ora.
  2. Pentru umplutura, amestecam intr-un procesor marul, curmalele, vanilia si scortisoara. Daca nu avem procesor, radem marul si maruntim foarte fin curmalele si le amestecam pe toate intr-un vas. Textura va fi aceeea de umplutura placintei cu mere.
  3. Se scoate budinca din frigier si se imparte in cele 2 portii. Pentru o portie montam astfel: un strat budinca, un strat umplutura, cateva nuci maruntite, inca un strat budinca, umplutura, ultimele fiind nucile maruntite. Aici putem sa mai adaugam stafide sau putem pune migdale, pecan sau alte nuci, in functie de ce ne place. Eu am folosit nuca romaneasca, pentru ca aceasta imi aduce aminte de placinta clasica cu mar.
  4. Se savureaza imediat sau se lasa peste noapte pentru a doua zi dimineata. Se poate servi ca si gustare sau desert, fiind dulce si aromata. Pentru micul dejun, recomand sa folositi lapte de soia, pentru un plus de proteine. Enjoy <3
Notitele retetei

Aceasta este budinca mea de chia cu umplutura de mar, pe care eu o ador in totalitate. Daca incercati reteta, dati-mi de stire, mi-ar placea sa stiu cum vi se pare <3

Voi ati incercat budinca de chia? Daca da, ce combinatie va place?

Daca v-a placut aceasta reteta, gasiti mai multe in categoria IN BUCATARIA MEA.