Reteta pentru paine integrala
Portii Timp de preparare
1paine 20min
Timp de gatire Timp de asteptare
1h 1h (minim)
Portii Timp de preparare
1paine 20min
Timp de gatire Timp de asteptare
1h 1h (minim)
Ingrediente
  • 350g faina integrala ecologica
  • 20g drojdie(un cub)
  • 300ml apa
  • 70g faina alba de calitate superioara
  • 1lingurita sare
  • 1lingurita zahar(optional, dar recomand, pt „maia”)
Etape
  1. Se face o „maia” din drojdie, o parte din apa (aprox 100 ml), 2 linguri de faina si lingurita de zahar si se lasa 20 de minute la crescut pana isi dubleaza volumul.
  2. Peste amestecul de „maia” se pune sarea, restul de apa, faina alba si faina integrala.
  3. Se framanta cateva minute si se lasa la crescut o ora.
  4. Dupa acest timp, se mai framanta putin si se mai lasa 10 minute la odihnit, dupa care se pune in forma tapetata cu hartie de copt.
  5. Se coace 50-60 de minute la 180 de grade.
Notitele retetei

Painea se poate sectiona si pastra la congelator o luna si incalzi in cuptor cand doriti sa o consumati. Eu asa procedez, caci nu termin o paine in cateva zile. 😀

Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si celelate retete din BUCATARIA MEA ♥