Tarta low-carb cu dovleac
Portii Timp de preparare
16felii 20min
Timp de gatire
50min
Portii Timp de preparare
16felii 20min
Timp de gatire
50min
Ingrediente
Crusta
  • 240g faina migdale
  • 2linguri sirop artar/miere/indulcitor stevie
  • 3linguri ulei cocos
  • 1 praf sare
Umplutura dovleac
  • 550 g piure dovleac
  • 60ml sirop artar/miere
  • 55g zahar cocos
  • 15ml ulei cocos
  • 17g amidon porumb
  • 1lingurita scortisoara
  • 1/3lingurita nucsoara macinata
  • 1/3lingurita ghimbir macinat
  • 1/3lingurita cuisoare macinate
  • 1praf sare
Etape
  1. 1. Punem dovleacul la copt timp de aproximativ 40 de minute pana vedem ca acesta este facut, incercandu-l cu o scobitoare. Inainte de a il pune la copt, acesta trebuie intepat pe alocuri cu furculita, ca sa poata „rasufla” in timpul coacerii.
  2. 2. Intre timp, pregatim crusta. Amestecam faina de migdale cu praful de sare, adaugam indulcitorul ales, uleiul de cocos si amestecam. Adaugam si oul sau apa, pentru varianta vegana si amestecam. Tapetam o forma de tarta cu ulei si faina de ovaz sau faina integrala, sau cu hartie de copt si modelam compozitia in forma. O dam la cuptor la 160 de grade cat timp facem umplutura.
  3. 3. Pisam dovleacul copt pana il trasformam in piure. Apoi adaugam toate ingredientele pentru compozite in blender si le amestecam cateva secunde pana s-au incorporat.
  4. 4. Scoatem crusta care a stat aproximatic 10 minute singura la copt si adaugam compozitia. O sa stea impreuna la 160 de grade timp de o ora, pana vedem ca s-a intarit compozitia si ca prinde o culoare maro. Crusta va fi mai inchisa la culoare decat o crusta normala, pentru ca faina de migdale prinde aceasta culoare daca este lasata mai mult la copt.
  5. 5. Putem face o frisca din crema de cocos, pe care o batem pana devine spuma si sa o punem deasupra placintei. Enjoy!