Pesto de ardei copti
Portii Timp de preparare
8 porti(400 g) 10minute
Timp de gatire
20-30minute
Portii Timp de preparare
8 porti(400 g) 10minute
Timp de gatire
20-30minute
Ingrediente
  • 300g ardei captia copti curatati*echivalentul a 8 ardei necuratati, necopti
  • 30g rosii uscate in ulei
  • 30g parmezan
  • 20g ulei masline
  • 1catel usturoi
  • 30g midale
  • 10g busuioc
Etape
  1. Ardeii capia se pun la cuporul preincalzit la 170 grade pe o foaie de copt aproximativ 30 de minute, pana s-au rumenit bine pe toate partile si vedem ca s-au inmuiat.
  2. Când acestia sunt gata, ii scoatem si sub un jet de apa rece ii curatam cu grija de pielea arsa, seminte si codita.
  3. Intr-un blender maruntim mai intai migdalele, apoi adaugam ardeii copti, rosiile uscate in ulei, parmezanul, uleiul de masline, usturoiul zdrobit si mixam pana s-a omogenizat compozitia.
  4. Adaugam si busuiocul si sare dupa gust si mai mixam pana se incorporeaza cu totul.
  5. Adaugam peste paste, fripturi, burgeri sau orice ne trece prin cap. Ce ramane putem pastra la frigider aproximativ 2 zile sau la congelator cateva saptamani. Pofta buna!
Notitele retetei

Daca ti-a placut acest articol, incearca si alte retete din categoria IN BUCATARIA MEA. <3