Snickers sanatos, raw, vegan, fara zahar si fara gluten
Portii Timp de preparare
10portii 20minute
Timp de asteptare
3ore
Portii Timp de preparare
10portii 20minute
Timp de asteptare
3ore
Ingrediente
  • 10linguri faina de ovaz
  • 50g unt de arahide
  • 125g curmale fara samburi*hidratate 15 min in apa fierbinte
  • 3linguri sirop de artar
  • 150g ciocolata 75% cacao
  • 1lingura ulei de cocos
  • 100g arahide
  • 1lingurita extract de vanilie
Etape
  1. Curmalele hidratate se dau prin blender cu putina apa in care au stat la hidratat, un varf de sare si extractul de vanilie. Se paseaza pana se obtine o pasta asemanatoare caramelului.
  2. Faina de ovaz se amesteca cu untul de arahide si cu siropul de artar (sau de agave/miere).
  3. Pe o tava mica si patrata se pune hartie pergament. Se aseaza mai intai stratul de faina de ovaz, apoi „caramelul” din curmale. Se lasa la congelat 2 ore.
  4. Se topeste ciocolata in bain-marie sau la microunde si se amesteca cu uleiul de cocos. Se taie compozitia care a stat la congelator in batoane mici si se dau prin ciocolata topita.
  5. Se mai lasa la frigider cel putin o ora. Dupa multa rabdare se savureaza cu drag si cu grija sa nu exageram la cat de bune sunt!
Notitele retetei

Daca ti-a placut acest articol, s-ar putea sa iti placa si reteta mea de banana bread, din categoria „In bucataria mea”.