Cine nu iubeste Snickers?

Imi aduc aminte de pe vremea cand mancam dulciuri din magazin ca Snickers era preferatul meu. Dintre toate optiunile de batoane cu ciocolata bine-cunoscute, pe care le gasim la supermarket, as fi ales un Snickers oricand! Pur si simplu imi place de mor combinatia de alune sarate cu ciocolata si caramel…DAR, cand ne uitam pe lista ingredientelor ne dam seama ca momentul de placere de pe buze nu merita sa luam la pachet toate E-urile si zecile de grame de zahar care se gasesc intr-un mic baton. Nu spun ca din cand in cand sa nu ne bucuram si de un dulce din supermarket, dar atunci cand vrei sa faci asta mai des, e mai bine sa-l faci in casa.

Da, poti sa faci un Snickers in casa! Si ce crezi? Este super sanatos, satios, fara zahar rafinat, fara gluten, fara E-uri sau chestii dubioase. Si, mai presus de toate acestea…Reteta de Snickers sanatos este unul dintre cele mai bune dulciuri pe care le poti face! Este o reteta de desert rapida, care nu necesita mai mult de 20 de minute sa o prepari. Apoi trebuie doar sa o lasi la frigider cateva ore si e gata!

Cum facem un Snickers sanatos?

Prima oara cand am mancat un Snickers raw si sanatos a fost intr-o pauza de pranz cand am intrat intr-un magazin unde stiam ca mai gasesc dulciuri vegane. Va imaginati ca atunci cand am vazut „SNICKERS” printre toate bunatatile alea nici nu am stat pe ganduri. Cand l-am gustat, am fost efectiv in extaz! Era mult mai bun decat ce stiam eu din supermarket, cu arome mult mai autentice, nici atat de dulce, era absolut genial si am zis ca trebuie neaparat sa invat sa il fac.

Zis si facut! Dupa cateva documentari, am facut o combinatie din mai multe retete si rezultatul a fost OR-GAS-MIC! Nu exagerez cand va spun ca am mancat 3 bucati unul dupa celalt. Pe langa faptul ca aceasta reteta de Snickers sanatos este extrem de buna, necesita foarte putine ingrediente si e usor de incropit.

Eu am facut o varianta vegana, nu si raw, pentru ca include ciocolata topita, insa daca vrei sa pastrezi produsul ca fiind raw, poti sari peste pasul cu ciocolata si sa-l mananci ca atare. E la fel de bun, iti garantez!

Ce iti trebuie pentru aceasta reteta?

Pentru aceasta reteta de Snickers sanatos ai nevoie in primul rand de faina de ovaz  (eu am ales una fara gluten, insa daca nu tii neaparat la acest aspect poti folosi faina de ovaz obisnuita). Faina de ovaz o poti face si in casa, din fulgi de ovaz dati prin blender. Dureaza cateva secunde sa o faci singur.

Apoi iti mai trebuie curmale fara samburi pe care le hidratezi 15 minute in apa fierbinte. In plus, iti mai trebuie un unt de arahide natural . Ai grija ca acesta sa nu contina decat arahide pe lista de ingrediente, fara alte uleiuri sau chestii adaugate. Eu de obicei imi iau din acesta . Evident, iti mai trebuie arahide (it’s a Snickers :D), ciocolata si sirop de artar (sau agave/miere.stevie) . Eu am mereu ciocolata in casa, e mica mea adictie, dar mereu e o ciocolata cu cel putin 70% cacao si asa va recomand si voua. Fiind amaruie este si contrastul intre aromele din baton mai interesant, plus e mult mai sanatoasa.

Iti mai trebuie pofta de dulce si … iata reteta :

 

Snickers sanatos, raw, vegan, fara zahar si fara gluten
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 portii 20 minute
Timp de asteptare
3 ore
Portii Timp de preparare
10 portii 20 minute
Timp de asteptare
3 ore
Snickers sanatos, raw, vegan, fara zahar si fara gluten
Imprima reteta
Portii Timp de preparare
10 portii 20 minute
Timp de asteptare
3 ore
Portii Timp de preparare
10 portii 20 minute
Timp de asteptare
3 ore
Ingrediente
  • 10 linguri faina de ovaz
  • 50 g unt de arahide
  • 125 g curmale fara samburi *hidratate 15 min in apa fierbinte
  • 3 linguri sirop de artar
  • 150 g ciocolata 75% cacao
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 100 g arahide
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: portii
Etape
  1. Curmalele hidratate se dau prin blender cu putina apa in care au stat la hidratat, un varf de sare si extractul de vanilie. Se paseaza pana se obtine o pasta asemanatoare caramelului.
  2. Faina de ovaz se amesteca cu untul de arahide si cu siropul de artar (sau de agave/miere).
  3. Pe o tava mica si patrata se pune hartie pergament. Se aseaza mai intai stratul de faina de ovaz, apoi "caramelul" din curmale. Se lasa la congelat 2 ore.
  4. Se topeste ciocolata in bain-marie sau la microunde si se amesteca cu uleiul de cocos. Se taie compozitia care a stat la congelator in batoane mici si se dau prin ciocolata topita.
  5. Se mai lasa la frigider cel putin o ora. Dupa multa rabdare se savureaza cu drag si cu grija sa nu exageram la cat de bune sunt!
Notitele retetei

Daca ti-a placut acest articol, s-ar putea sa iti placa si reteta mea de banana bread, din categoria "In bucataria mea".

Partajeaza reteta