Bilute cu morcov (carrot cake energy balls)
Portii Timp de preparare
12bilute 5minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute min 2ore
Portii Timp de preparare
12bilute 5minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute min 2ore
Ingrediente
  • 1 morcovras fin
  • 50g fulgi de ovaz fini*fara gluten
  • 50g curmale fara samburi*facute pasta
  • 1lingura sirop agave(sau sirop de artar,miere)
  • 1lingurita scortisoara
  • 1varf cutit nuscoara
  • 1lingurita extract de vanilie
  • 1praf sare
Etape
  1. 1. Curmalele se acopera cu apa fierbinte timp de 15 minute, dupa care se scurg de apa si se fac pasta in blender, impreuna cu un praf de sare.
  2. 2.Morcovul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu curmalele.
  3. 3. Se adauga fulgii de ovaz, scortisoara, vanilia si nucsoara. Eu le-am amestecat pe toate intr-un bol, insa le puteti amesteca si in blender, pulsand doar de cateva ori (compozitia trebuie sa ramana modelabila, nu sa se faca „pasta)”.
  4. 4. Se adauga îndulcitorul natural preferat, dupa gust. Se formeaza in maini bilute. Se dau prin fulgi de ovaz, seminte de susan sau nuci macinate.
  5. 5. Se lasa la frigider minim 2 ore pana se intaresc, apoi se savureaza cu placere!
Notitele retetei

Daca ti-a placut aceasta reteta, te invit sa incerci si celelte retete din categoria IN BUCATARIA MEA.