Ratatouille la cuptor
Portii Timp de preparare
4persoane 15min
Timp de gatire
45min
Portii Timp de preparare
4persoane 15min
Timp de gatire
45min
Ingrediente
  • 2 rosii bine coapte
  • 350g sos de rosii(preferabiil facut in casa)
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 2linguri ulei de masline
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
Etape
  1. 1. Se preicalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. 2. Mai intai se prepara sosul de rosii. Se calesc cateii de usturoi si ceapa in putin ulei de masline, la care se adauga rosiile bine coapte taiate cubulete sau pasate in blender sau date pe razatoare, plus putin sos de rosii din comert(sau suc) – de intalta calitate. Se lasa pe foc, amestecand din cand in cand, pana se formeaza textura specifica sosului. Se adauga busuioc si cimblu proaspat, sare si piper dupa gust. Acest sos il puteti face si in cantitati mai mari si pastra pana aveti nevoie de el. Puteti folosi si sos de rosii deja cumparat, desi e de preferat sa il faceti in casa.
  3. 3.Se taie rondele vanata, dovlecelul, cartoful si ardeiul gras feliute.
  4. 4.. Se pune sosul de rosii pe fundul unei tavi de copt sau a unei tigai de copt, peste care se pun legumele, alternand cate o feliuta din fiecare.
  5. 5.Se mai presara putin ulei de masline, amestecat cu cimbru si busuioc peste toata tava si se da la cuptor timp de aproximatic 40 de minute, pana s-au copt toate legumele.
  6. 6.Se savureaza ca atare, sau ca si garnitura la peste (sau friptura, pentru carnivori). Pofta buna!
Notitele retetei

Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si celelalte retete sanatoase incercate de mine, din categoria in bucataria mea!