Idee de pranz sanatos: salata cu tofu, naut si avocado
Timp de preparare
15minute
Timp de gatire
5-10minute
Timp de preparare
15minute
Timp de gatire
5-10minute
Ingrediente
  • 100g tofu*in saramura sau uscat
  • 1/2buc avocado
  • 3 linguri naut*la conserva, insa daca este preparat in casa e ideal
  • 3 linguri porumb*acelasi lucru ca si la naut
  • 1 lingurita merisoare uscate
  • 1lingurita susan
  • 1 morcov
  • 1lingura otet balsamic
  • 1lingura sos de soia
  • condimente*chili, boia dulce, chimion, sare, piper
  • 1/2 lamaie
Etape
  1. 1. Tofu trebuie scurt de saramura si presat intr-un prosop de bucatarie curat, pentru a extrage excesul de apa. Se asezoneaza cu sosul de soia si condimente, dupa gust si se pune intr-o tigaie grill ( sau wok, daca il taiati cubulete), cu putin ulei de masline.
  2. 2. Se adauga in tigaie nautul si porumbul si se gatesc cca 5-10 minute impreuna, pana prind aroma. Dupa ce am scos legumele si tofu, tragem putin in tigaie jumatete de lamaie.
  3. 3.Se taie avocado in jumatate, se presara cu susan, merisoare uscate si otet balsamic.
  4. 4. Se taie morcovul fasii, si se pun toate in farfurie, garnisite cu patrunjel si inca putina boia dulce.
  5. 5. Se stoarce lamaia peste toate si se savureaza cu placere!