O reteta savuroasa de curry vegan cu naut, plina de proteine vegetale, fibre si nutrienti. Gata in mai putin de 30 de minute, foarte usor de facut si extrem de satioasa!
Portii
4portii
Timp de gatire
30minute
Portii
4portii
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
Pentru orez
100gorez brun/basmati
250gapa
Pentry curry
1linguraulei cocos
1 ceapa rosie*taiata julienne
3catei usturoimaruntiti
400gnaut (inmuiat si fiert)*sau 1 conserva fara lichid
1conservalapte de cocos*sa fie „full fat”, nu light
2rosii mari(taiate cuburi si scurse)*sau 1 conserva rosii cuburi/2 maini rosii cherry (cu cat mai dulci cu atat mai bine)
1linguritaghimbir macinat*sau o bucatica mica de ghimbir proaspat, ras
1linguritagaram masala* optional, dar recomand
1/4linguritapiper
3linguritepudra curry*dupa gust, daca este din cea „spicy” puteti sa micsorati cantitatea si sa suplimentati cu 1/4 turmeric si 1/4 chimion
1/4linguritaboia afumata
2lingurisuc lamaie
o manaspanac*sau alte legume, optional
Etape
1. Se prepara orezul, punanad apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, punem orezul si lasam la foc mic pana se absoarbe toata apa si orezul este fiert.
2.Se incinge putin uleiul de cocos intr-o tigaie. Sotam ceapa pana se inmoaie.
3. Reducem focul la minimum si adaugam cateii de usturoi si ghimbirul si gatim 60 de sec. Adaugam condimentele (garam masala, piper, boia, chimion si turmeric-daca folosim), precum si pudra de curry si gatim inca 30 de sec, cu grija sa nu se arda.
4.Adaugam rosiile (sa fie scurse de suc) si gatim aproximativ 5 minute, pana se usuca putin. Eu aici mai adaug si o lingurita de concentrat de rosii sau o lingurita de sirop de artar. Este optional, daca aveti rosiile dulci o sa fie perfect bune fara altceva!
5. Adaugam laptele de cocos si nautul (in acest punct putem pune si spanacul sau celelalte legume, daca alegem sa folosim). Daca folositi mai multe legume si laptele nu acopera toata compozitia, puteti sa suplimentati cu apa sau supa de legume.
Dam totul in clocot, apoi dam caldura la mic-mediu si lasam apriximativ 10 minute fara capac, pana se reduce compozitia astfel incat este cremoasa.
6. Punem si sucul de lamaie si mai asezonam cu sare, piper, eventual curry sau putin sirop de artar, in functie de gust.
7. Se pune pe orezul care deja este gata si se serveste deasupra cu patrunjel, busuioc sau coriandru proaspat. ENJOY! <3
Notitele retetei
Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si alte retete din BUCATARIA MEA.