Crumble cu capsuni
Portii Timp de preparare
4portii 10minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
4portii 10minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 400g capsuni(proaspete sau congelate)
  • 1lg suc lamaie
  • 2 lg amidon bio de porumb(sau de tapioca sau faina alba)
  • 3lg indulcitor(eu am folosit miere, puteti folosi zahar de cocos sau orice alt indulcitor)
  • 50g faina migdale(migdale blendate pana se fac faina)
  • 50g fulgi de ovaz fini
  • 1/2lgt praf copt
  • 1/2lgt scortisoara
  • 1/8lgt sare
  • 3lg unt rece(sau ulei de cocos pt varianta vegana)
Etape
  1. Vasul in care urmeaza sa coacem se tapeteaza cu unt/ulei de cocos. Eu am folosit un vas de ceramica oval.
  2. Capsunile se taie jumati sau sferturi, daca sunt mai mari. Se amesteca cu lingura de suc de lamaie, cu cele 2 linguri de amidon/ faina si cu o lingura din indulcitor. Se pun in vasul tapetat
  3. Celalte ingrediente se amesteca in bol, mai putin untul. Dupa ce am amestecat toate acestea, punem si untul (neaparat sa fie rece!), amestecand cu mana, pana se formeaza acea textura de „crumble” ( ca niste bulgarasi de nisip). Aceste amestec se pune peste capsuni.
  4. Se da la cuptor in jur de 30-35 de minute, pana se rumeneste deasupra si capsunile incep sa bolboroseasca 😀
  5. Se serveste cu o cupa de inghetata delicioasa de vanilie, de banane sau cu sos vegan de vanilie. Enjoy!