60gcrema cocos(sau lapte de cocos la cutie, full-fat)
60gulei de cocos
2linguri miere/sirop de artar
1/2lamaie(suc)
1lgtvanilie
Etape
Tapetam o forma mica de tort detasabila cu hartie de copt. Pe margini putem sa ungem putin ulei de cocos ca sa se desfaca mai usor.
1. Pentru blat, punem nucile intr-un procesor si le macinam cateva secunde. Curmalele le hidratam vreo 10 minute in apa calda, apoi le stoarcem si le adaugam peste nuca. Blendam putin, apoi adaugam toate celelte ingrediente, mai putin stafidele.
Punem totul intr-un bol si adaugam si stafidele. Punem in forma, niveland cu o lingura. Dam la congelator cat timp facem crema.
Pentru crema, topim uleiul de cocos. Avem grija ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Blendam in prima faza caju hidratat cu uleiul de cocos, crema si sucul de lamaie, pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de vanilie si mierea si blendam pana devine o crema fina.
Eu fac toata treaba asta cu un blender nu foarte performant si iese foarte bine, doar ca e nevoie de ceva mai mult timp.
Crema se toarna peste blat si se da inapoi la congelator cel putin 3 ore, pana se intareste. Se scoate cu vreo 10-15 minute inainte sa il taiem, ca sa se taie mai usor.
Decorati dupa bunul plac si enjoy!
Notitele retetei
*daca nu ai faina de cocos, poti inlocui cu faina de ovaz sau de migdale
Daca ti-a placut acesta reteta, incearca si alte retete DIN BUCATARIA MEA.