Carrot cake raw-vegan
Portii
10portii
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute min 3ore
Portii
10portii
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute min 3ore
Ingrediente
Pentru blat:
  • 200g curmale
  • 150g nuci romanesti
  • 110g morcov ras(2 morcovi medii)
  • 40g faina de cocos* vezi note pentru inlocuitori
  • 20 g stafide(o mana)
  • 1lgt scortisoara
  • 1/2lgt ghimbir macinat
  • 1/2lgt nucsoara macinata
  • 1lgt extract de vanilie
Pentru crema
  • 150g caju(hidratat peste noapte in apa)
  • 60g crema cocos(sau lapte de cocos la cutie, full-fat)
  • 60g ulei de cocos
  • 2linguri miere/sirop de artar
  • 1/2lamaie (suc)
  • 1lgt vanilie
Etape
  1. Tapetam o forma mica de tort detasabila cu hartie de copt. Pe margini putem sa ungem putin ulei de cocos ca sa se desfaca mai usor.
  2. 1. Pentru blat, punem nucile intr-un procesor si le macinam cateva secunde. Curmalele le hidratam vreo 10 minute in apa calda, apoi le stoarcem si le adaugam peste nuca. Blendam putin, apoi adaugam toate celelte ingrediente, mai putin stafidele.
  3. Punem totul intr-un bol si adaugam si stafidele. Punem in forma, niveland cu o lingura. Dam la congelator cat timp facem crema.
  4. Pentru crema, topim uleiul de cocos. Avem grija ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Blendam in prima faza caju hidratat cu uleiul de cocos, crema si sucul de lamaie, pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de vanilie si mierea si blendam pana devine o crema fina. Eu fac toata treaba asta cu un blender nu foarte performant si iese foarte bine, doar ca e nevoie de ceva mai mult timp.
  5. Crema se toarna peste blat si se da inapoi la congelator cel putin 3 ore, pana se intareste. Se scoate cu vreo 10-15 minute inainte sa il taiem, ca sa se taie mai usor.
  6. Decorati dupa bunul plac si enjoy!
Notitele retetei

*daca nu ai faina de cocos, poti inlocui cu faina de ovaz sau de migdale

Daca ti-a placut acesta reteta, incearca si alte retete DIN BUCATARIA MEA.