Banana Bread – chec cu banane
Portii Timp de preparare
1 chec 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 30minute
Portii Timp de preparare
1 chec 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 30minute
Ingrediente
  • 5-6 bananefoarte bine coapte
  • 210g faina integrala/faina de ovaz
  • 1lingurita praf de copt
  • 50g unt(puteti inlocui cu o lingura ulei de cocos)
  • 100g ciocolata(eu folosesc ciocolata cu min75% cacao)
  • 100g nuci
  • 1lingura miere/sirop de artar*optional-daca doriti sa fie mai dulce
Etape
  1. Se taie bananele si se pun pe foc in untul topit/ uleiul de cocos. Cand acestea s-au calit, le lasam deoparte, pana la racirea completa.
  2. Amestecam faina integrala (sau cea de ovaz) cu praful de copt, nucile taiate fin si ciocolata taiata bucatele foarte mici.
  3. Cand bananele s-au racit complet, incorportam cele 2 oua in compozitia de banane si ulteior combinam acest amestec cu cel uscat, de faina, cicolata si nuci.
  4. Tapetam o tava de chec cu unt/ulei de cocos si cu faina, turnam compozitia. Lasam la cuptor circa 40-50 de minute, la 170 de grade.Putem verifica cu o scobitoare: cand aceasta iese curata, inseamna ca prajitura este gata.
  5. Lasam sa se raceasca si savuram cu placere. Daca ati optat pentru varianta fara niciun indulcitor adaugat, puteti sa o ungeti cu dulceata, gem, unt de arahide si alte minunatii!
Notitele retetei

 

Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si reteta de budinca de chia, pentru un mic dejun sanatos.