In ultima perioada primesc din ce in ce mai des apreciezi pentru pozitivitatea pe care incerc sa o transmit in jurul meu. Persoane care ma cunosteau inainte sa ma dezvolt spiritual si emotional imi spun ca nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar ca eman o vibratie super buna, care e molipsitoare. Si cred ca e cel mai frumos compliment pe care puteam sa il primesc vreodata.

Insa, este o munca asidua si continua, un proces transformational care nu se termina niciodata, un drum plin de incercari, suisuri si coborasuri. Intr-adevar, ce se vede deseori este doar partea frumoasa a procesului, pentru ca niciunul dintre calatorii acestui parcurs nu vrea sa imparta energie negativa. Asta nu inseamna ca ea nu este prezenta. Cu totii avem momente de cumpana, momente de tristete, momente de frustrare, de furie, de suparare, avem momente in care luam contact cu energie de vibratie joasa si ne ducem in filme care nu ne servesc bine pe plan mental, spiritual, emotional si intr-un final, trupesc. Ceea ce este important in acele momente este atitudinea si mentalitatea noastra in raport cu problemele cu care ne confruntam.

Si anume, faptul ca aceste momente trebuie sa fie doar atat, niste momente. Niste stari normale, pe care le observam, le acceptam, le traim si apoi le lasam sa plece. Aici sta diferenta. Aici se ascunde secretul si aici vin in ajutor toate acele tool-uri si toata munca pe care ai depus-o prin meditatie, vizualizari, afirmatii, pozitivitate, optimism si toate cele. In multe dintre cazuri, atunci cand se confrunta cu un moment dificil, o incercare, oamenii cad in ego, si „starea”, nu mai este o stare, ci devine un mod de gandire si un stil de viata nociv.

Saptamana trecuta am terminat  cartea „De la idee la bani” a lui Napoleon Hill (pe care o recomand BTW si o puteti gasi aici), care chiar daca este o carte de business, scoate la iveala niste lectii valoroase despre puterea noastra interioara. Cu o sincronicitate frumoasa, am terminat aceasta carte intr-o perioada in care eram cu moralul la pamant, dupa niste schimbari si experiente ce se intamplau in viata mea, care mi-au zguduit putin lumea interioara si echilibrul pe care mi-l creasem. Cartea mi-a confirmat ceea ce mai citisem pana atunci si ceea ce credeam si eu, insa ce parca in momentele alea de cumpana uitasem complet. 

Este mult mai greu decat pare sa gasesti toate acele lucruri pozitive inauntrul tau, sa iti controlezi gandurile si emotiile negative, sa te conectezi la spiritualitatea ta, sa iti pastrezi ritmul, ambitia, credinta si speranta, atunci cand toate nu mai merg struna. Totodata, atunci ai si cea mai mare nevoie de ele. Cea mai mare nevoie de tine. Atunci este momentul in care tu esti singurul tau aliat si in care trebuie sa gasesti toata puterea necesara sa il depasesti –  nicaieri altundeva, decat in sufletul tau. Atunci trebuie sa iti controlezi mintea, fara sa te lasi prada negativitatii. Sa iti trezesti Sinele Superior, sa faci apel la tot ce este sadit in inima ta. Pentru ca, din nou, felul in care reactionam in situatiile astea, gandurile pe care le proiectam fata de noi insine si fata de ceilalti, proiectiile si mentalitatea noastra per ansamblu sunt cele care atrag sau resping oportunitati, reusite si binecuvantari.

In concluzie, tu alegi cum te simti in momentele alea. Tu alegi daca stai intr-o letargie spirituala si faci dintr-un moment de cumpana o stare permanenta. Ori tu alegi sa recunosti ca totul este termporar, ca este ok sa te simti furios, dezamagit, frustrat, pierdut si tu alegi cum controlezi toate aceste stari. Tu alegi sa le accepti si sa le depasesti. Cum?

  • prin afirmatii pozitive;
  • prin recunostinta permanenta pentru ceea ce ai;
  • prin iertare si iubire fata de tine si de cei din jur;
  • prin meditatie si conectarea la sine;
  • prin constentizarea prezentului si gasirea solutiilor in sufletul nostru.

Nu spune nimeni ca este usor, nu spune nimeni ca se face de pe o zi pe alta. Este un anagajament fata de tine insuti, un exercitiu si o munca zilnica. Insa, este cea mai buna munca pe care o poti depune, in care sadesti semintele pentru intreaga ta existenta.

Tu cum depasesti momentele de cumpana?

Daca ti-a placut articolul meu, citeste si alte articole din categoria minte si suflet. <3