Am reveniiiiit la scris pe blog cu o reteta de biscuiti vegani cu ciocolata, crocanti in exterior si moi in interior. M-au dus cu gandul la acei american chocolate chip cookies, care au aceeasi textura, doar ca sunt mai dulci si de obicei…nu sunt vegani.

Desi mai am o reteta de cookies vegani cu ciocolata, cu fulgi de ovaz (o gasesti aici), am vrut sa fac o varianta ceva mai aproape de acei cookies clasici. Asadar, am facut o varianta de biscuiti vegani cu ciocolata, unde am inlocuit faina alba cu faina integrala ecologica (o gasiti aici), zaharul alb cu zahar brut (atentie, BRUT nu brun) si untul cu ulei de cocos. Asadar, am folosit doar 4 ingrediente in total -lasand la o parte apa si praful de copt- si au iesit niste bunatati, care pana seara deja erau devorati 😀

Cum se fac acesti biscuiti vegani cu ciocolata

Procesul este foarte simplu, ingredientele uscate – faina, praful de copt si chipsurile de ciocolata se amesteca intr-un bol. In alt bol, amestecam uleiul de cocos topit cu zaharul, apa si putin extract de vanilie. Aluatul o sa fie modelabil, ca la biscuitii clasici. 

Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata am luat cam 18 bilute, pe care le-am pus pe un pres de copt de silicon (sau o tava tapetata cu hartie de copt) si le-am presat usor. Secretul vine aici, caci am lasat tava cu biscuitii vreo 20 de minute la congelator. Astfel, cand ii bagam la cuptor, isi vor pastra forma de biscuiti si nu se vor intinde prea tare, doar vor creste exact cand trebuie.

Sunt geniali de consumat chiar si asa calduti, direct din cuptor, insa cand se racesc raman crocanti la exterior si moi in interior, acea textura cu un extra crunch, dar care tot se topeste in gura. A doua zi se mai inmoaie putin, insa vor fi la fel de buni!

Gata, va las cu reteta, sper sa va placa <3

Biscuiti vegani cu ciocolata

Crocanti la exterior si moi in interior, plini de ciocolata si absolut deliciosi, acesti biscuiti vegani necesita doar cateva ingrediente pe care probabil deja le ai in casa si vor incanta intreaga familie!
5 from 1 vote
Servings 18 biscuiti

Ingredients
  

  • 240 g faina integrala
  • 100 g chocolate chips
  • 150 g zahar brut din trestie de zahar
  • 100 ml ulei de cocos topit
  • 60 ml apa usor calduta
  • 1 lgt praf de copt
  • 1/2 lgt bicarbonat stins in zeama de lamaie
  • 1 lgt extract de vanilie

Instructions
 

  • Faina se amesteca impreuna cu chocolate chips si cu praful de copt. Adaugam un praf de sare. Separat, amestecam uleiul cu apa, zaharul si extractul de vanilie. Turnam ingredientele umede peste cele uscate. Adaugam si bicarbonatul stins,
  • Cu ajutorul unei cupe de inghetata luam din compozitie si punem bilute pe tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele cat sa nu se lipeasca la copt. Mie mi-au iesit 18 biscuiti, insa depinde de dimensiunea cupei de inghetata. Puteti sa faceti acest lucru si cu o lingura sau direct cu mana.
  • Presam usor fiecare bila, cat sa prinda o forma de biscuite. Nu presati prea mult, ei oricum o sa se mai intinda la coacere. Lasam tava la congelator 20-30 de minute. Acest pas e foarte important pentru a pastra forma biscuitilor.
  • Coacem 15-20 de minute la 170 de grade, pana cand biscuitii sunt rumeni. Lasam sa se raceasca (daca avem rabdare), biscuitii vor deveni crocanti la exterior pe masura ce se racesc.
  • ENJOY <3

Daca ti-a placut aceasta reteta, incearca si alte retete DIN BUCATARIA MEA.

Te astept si pe contul meu de Instagram!